Familiejura

Har du styr på familien?

Familiejura er et ukendt ord for mange, men i bund og grund handler det om, hvordan din familie sikrer sig i ægteskabet og samlivet ved fx skilsmisse, død eller andre ændringer i livet.

Inden du står i én af de nævnte situationer, er det vigtigt, at du/I får afklaret jeres personlige forhold, målsætninger og hvad I vil fremadrettet. Prøv at stille jer selv spørgsmålene:

  • Hvad sker der med børnene, hvis vi bliver skilt?
  • Hvor skal de bo, og hvilke rettigheder har jeg som mor/far?
  • Hvem arver mig, hvis jeg dør? Og hvad sker der med virksomheden?
  • Hvem tager sig af børnene, hvis vi begge skulle risikere at dø?
  • Er det nødvendigt at oprette et testamente?

Der er mange spørgsmål, der kræver et svar fra dig, og det er her familiejuraen har sin berettigelse. Familiejuraen bør altid indgå ved overvejelser om køb og salg af ejendom, etablering af virksomhed, deltagelse i selskaber samt i forbindelse med et fremtidigt ejer- eller generationsskifte.

Familiejura, ægtepagt

Har jeg brug for en ægtepagt?

Det er altid svært at vurdere, men er du i tvivl, så kontakt advokaten. De er kompetente og gode at tage med på råd, især når det drejer sig om et ømt punkt som ægtepagt.

I situationen sætter vi fokus på formueretlige overvejelser fx i forbindelse med et eventuelt generationsskifte, og får formuleret den rette ægtepagt til dig og din familie.

Jeg skal skilles …

Foruden et hav af følelser og måske bristet kærlighed, skal der tages stilling til, hvad der skal ske med børn, hus, hund og hus. Skilsmisse eller separation kalder på mange følelser for alle involverede, og der er mange hensyn at tage.

Aktiver og passiver skal deles, og som udgangspunkt er der i dag ligedeling. I dag er der også aftalefrihed, hvilket betyder, at I kan dele jeres bo, som I bliver enige om.

Som nævnt er man ofte i en følelsesmæssig påvirket situation, og det er derfor en god ide at få professionel rådgivning. Dermed sikres I begge en rimelig bodeling, og det er muligt at tage højde for pensioner, skat m.m.

Familiejura
Lene Kisendal Kjær

Lene Kisendal Kjær

Advokatsekretær